Nyheter

Apples In Stereo: New Magnetic Wonder

Nyheter • Publicerad 21 februari 2007

Efter fem års tystnad är Robert Schneider och de andra i Apples In Stereo tillbaka med sin patenterade, lätt psykadeliska och Beatles-inspirerade indiepop. AIS tillhör den skara av band som sprang ur det legendariska skivbolaget Elephant 6 som på egen hand väckte liv i psykedelisk retropop under mitten av 90-talet.

Melodikänslan hos AIS är intakt liksom bandets solskenspoppiga attityd och topparna på albumet är många. Energy, till exempel, är en alldeles oemotståndlig hit som består av lika stora delar Beatles som Weezer.

Robert Schneider har uppenbarligen haft stora ambitioner med New Magnetic Wondermen 24 låtar är lite väl mycket. Någon borde satt stopp för Smile-ambitionerna och med jämna mellanrum yttrat de magiska orden "kill your darlings".

Det finns dock mycket att hämta på albumet men framförallt mot slutet går det alltför ofta på tomgång. Om låtantalet legat mellan 10– 12 hade betyget blivit högre.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.