Annons
Nyheter

Annis: If It's a Dead Fish, It's a Dead Fish

Annis Brander började skriva låtar innan hon ens skaffat sig en musiksmak. Om det inte låter som låtskrivarhandbokens gängse ABC, så minns att man kan nå uppfriskande resultat om man dumpar regelboken. Och det kan förklara varför Annis korsat väg med så skilda entiteter som Bert Karlsson och Titiyo.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2009
Foto: 

Debutens udda (och retsamt oförklarade) titel, If It's a Dead Fish, It's a Dead Fish, antyder något mer originellt - men visst, det har sina stunder.

Grunden är melankolisk, atmosfärisk singer/songwriterpop i Lisa Miskovsky-skolan. Med lätt countrylutning, men aldrig så att det blir Jill Johnson.

Annis röst, varm och sträv om än lite pressad, har ett innerligt uttryck och hennes hjärtbrustna texter håller, utan att ge direkt själslig resonans. Ja, ni hör: det funkar, det kan bli något. Så fort Annis slutar glida med strömmen - något annars bara döda fiskar gör.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons