Annons
Nyheter

Anne-Lie Rydé: I Hela Mitt Liv

Egentligen är det bra märkligt att hon inte övertygats att spela in ett nytt album på 15 långa år. Anne-Lie Rydé besitter nämligen Sveriges kanske mest underskattade sångröst, ämnad för långt mycket större uppgifter än en och annan melodifestival.
Nyheter • Publicerad 7 november 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Men det här är så långt man överhuvudtaget kan komma ifrån den slibbiga schlagersmörja hon ägnat sig åt de senaste åren.

Vi pratar gedigen gitarrock och pompös pop, med rötterna djupt begravda i det molldoftande balladträsket. Svulstiga kompositioner som Sad but trueoch Så länge sen, med maffiga körer arrangerade på ett sätt som får ryggraden att vrida sig otaliga varv.

Annons

Även texterna går i stort sett uteslutande i moll, med längtan som genomgående tema.

I hela mitt livär en stärkande platta för ensamma stunder, även om man klarar sig utmärkt utan ilskna tonårsdikter modell Väderkvarnar,vilken kunde varit hämtad direkt från botten av Thåströms papperskorg.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons