Annons
Nyheter

Anna Book: Samba sambero

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

"Rytmerna de gör mig helt besatt" – Anna Book har sannerligen snöat in på dansant sambaschlager. Samtliga spår präglas av monotona maracas och metriska trummor, och den optimistiska ursprungstanken är väl att lyssnaren skall ta sig en sväng om med hembiträdet.

Tyvärr är sångerskans första album på två dekader nedlusad med seg och överbliven schlagersmörja, vilken ändå inte räckte för att fylla ut de tre obligatoriska kvartarna. Således kommer man trots det tjugo år långa uppehållet inte undan klassiska plågor som ABCeller den fruktansvärda Killsnack. Och vem orkar ens lyssna till en Bookad version av redan uttjatade Sway?

Annons

Skickliga låtskrivare har trots allt lämnat ifrån sig en del hyfsat material, toppat av mystiska slowschlagern Jag har sett en främling,som fungerat alldeles utmärkt som bakgrundsjinglar om de framförts av en sångerska som faktiskt kan sjunga.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons