Annons
Nyheter

Animal Collective: Merriweather Post Pavilion

Brooklyns it-boys i Animal Collective är ett föränderligt musikerkollektiv som gått från noisigaste tribal-musik till nästan renodlad pop på förra skivan Strawberry Jam.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009

Merriweather Post Pavilionfortsätter de att utforska sin oanade begåvning för melodier med hjälp av sina traditionella psykedeliska samplingar och slamrande trummor men nu också med en stämsång mellan Avey Tare och Panda Bear som för tankarna till ett modernt och experimentellt Beach Boys. Ljudbilden har också blivit mer elektronisk och synthbetonad, något som passar utmärkt till bandets nya sound. Merriweather Post Pavilionär precis som de flesta av bandets senare album ett helgjutet album men det kommer kanske allra mest till sin rätt i mjuka Bluishoch nästan afrikanskt doftande Brothersportsom är 6 minuter av den bästa popmusik ni kommer att höra 2009.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons