Annons
Nyheter

Ane Brun: It all starts with one

Det känns som om jag befinner mig i en Black Box. Eller åtminstone ett väldigt mörkt och ganska litet rum. Inga fönster, inga möbler. På sin höjd en ensam kandelaber vars ljus nästan brunnit ut. Och så Ane Brun, då.
Nyheter • Publicerad 8 september 2011
Ane Brun.
Ane Brun.Foto: 

"It All Starts With One" är en lika beräknat teatralisk som sobert snygg skiva Tillsammans skapar de många komponenterna – suggestivt pulserande trummor, smeksamt piano, bräckliga körstämmor, eftertänksamma novelltexter – ett uttryck långt djupare än vad random popslott kan uppnå.

Arvet från den nordiska folkmusiken och det oskuldsfulla singer-/songwritersoundet finns kvar i periferin, men Ane Bruns kompositioner har blivit självständiga. Arrangemangen är avskalade men ändå fylliga, tonen storstadssval men aldrig pretentiös.

Mycket beror förstås på all den uppenbara musikaliska begåvning som samsats i studion. Instrumenten behandlas med närmast sexuell vördnad. Och när Ane Bruns röst börjar vibrera i gränslandet mellan sorg och passion kan känslan som uppstår faktiskt inte beskrivas som något annat än fontänorgasmisk.

INTERNAL INTERNAL
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons