Annons
Nyheter

Andrew Bird

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

Det första som för allmänhetens öron dök upp från Armchair Apocrypha, Andrew Birds sjunde album på egen hand, var Heretics. En låt som sticker ut överraskande mycket från Birds tidigare så universitetsgubbiga, klassiskt skolade och småtråkiga musik. Hereticsär också en av de absolut bästa indierocklåtarna som släppts i år och Bird själv har aldrig någonsin låtit så mycket som Modest Mouse.

Det bådade med andra ord riktigt gott inför albumsläppet, men när Armchair Apocryphaväl surrar i skivspelaren är euforin aldrig lika närvarande som när Hereticsströmmade ur datorhögtalarna och Bird verkar vara tillbaka i gamla fotspår.

Annons

Visst finns här en del guldkorn men det tar tid att upptäcka dem. Armchair Apocryphainnehåller trots brister flera av Andrew Birds bästa låtar och är ett helt okej album för den som inte har så stora förväntningar på sina indierockskivor.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons