Annons
Nyheter

Andersson & Gibson: Earthly Greetings

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

Ett genuint grådaskigt sound, smålöjliga texter och enträgen duettsång. Likt två nervösa mellanstadieflickor vid våravslutningen håller de krampaktigt sina stämmor synkade, och det dröjer fyra monotona spår innan begreppet solosång hamnar på tapeten för ett ögonblick.

Den största fällan för nyblivna musikaliska paret Stefan Andersson och Aleena Gibson i att så uteslutande ägna sig åt duetter är att Anderssons röst så markant utraderar kollegans. Dessutom har det lingvistiska fått sig en törn. När två i grunden så skickliga textförfattare slår samman sina poetiska färdigheter blir resultatet märkbart patetiskt.

Annons

Kvar blir ett ganska uttryckslöst balladsound med rötter i countryinspirerad folkmusik, som inte ens en av kopiösa mängder öl upprymd irländare stampar takten till.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons