Annons
Nyheter

Anders och Patrik: På väg

Nyheter • Publicerad 7 februari 2007

Anders Larsson är känd som medlem i gruppen Ranarim, där han presenterade sig som Sveriges ende (!?) manlige folksångare. Nu är han bosatt i Höör och driver det lilla skivbolaget Nordic Traditions. På bolagets senaste utgivning både sjunger han och spelar mandola tillsammans med Patrik Andersson på fiol.

Anders Larssons mandola kompar Patrik Anderssons mer traditionella folktoner på ett lika nära som effektivt sätt. Det svänger stort i det lilla! Också Andersson spelar eget och lite speciellt. Fioltonerna är… nej, inte tunna men låt säga smala. Liksom en ton och en sträng i taget; sällan med murrande extrasträngar. Ömt och sentimentalt rätt i in i hjärtat.

Annons

Dels folklåtar från olika håll i Sverige och dels egna kompositioner. Mest personlig och bäst är den musik som Larsson & Andersson komponerat i egenskap av folkbalettmusiker till föreställningar med dansgruppen Sinkelipass. Den svenska folkmusiken är utgångspunkt men instrumenten samspelar – utan andra musikaliska jämförelser – som i jazz. Dessutom sjunger och trallar alltså Anders Larsson med sin både mörka och mjuka röst.

Bengt Eriksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons