Nyheter

Amos Lee: Mission Bell

Vad får man om man anlitar Calexico som kompband, gästas av Lucinda Williams, Willie Nelson och Sam Beam från lika albumaktuella Iron & Wine?
Nyheter • Publicerad 26 januari 2011

Tja, singer/songwritern från den amerikanska neosoulens högborg Philiadephia, Amos Lee, får en välbalanserad sammansmältning av countrysoul.

En gryta som puttrar, sjuder, sipprar lent över en akustiskt levande sättning, med båda fötterna rejält nerkörda i den organiska myllan av lo-fi-americana.

Fjärde albumet från Amos Lee låter den distinkt skorrande rösten vaggas in i ett klassiskt rythm'n'blues-gung som pendlar mellan å ena sidan ett countrydoftande slide guitar-sväng på "Learned a lot" innan snudd på jazzig croonersoul blommar ut i "Flower". Den här tydliga uppdelningen skulle kunna vara en akilleshäl om inte Lee har förmågan att knyta ihop dem, göra varje genre lika relevant och oemotståndlig.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.