Nyheter

Amok: Run Amok!

En sittning med svenska duon Amoks debut, Run Amok!, varar en dryg halvtimme. Eller 32 minuter och 36 sekunder, för att vara exakt.
Nyheter • Publicerad 22 april 2008

En bagatell, kan tyckas, men det är en riktigt bra bagatell. Spunks (musik) och Pornos (rap) debut hamnar i gott sällskap med andra favoritplattor under 35 minuter: Amy Winehouses Back to Black, Säkert! och – inte minst – mina gunstlingar, Murs 9:16och Murray's revenge.

Men hur låter det då? Tja, i pressmaterialet nämns den före detta husguden på Def Jux, RjD2. Det är nog den bästa referens man kan ge. Spunks produktioner är lekfulla och melodiösa, hårda och minimalistiska. Oftast samtidigt. De doftar mycket av RjD2:s båda soloplattor på Def Jux, ännu mer av Aceyalones Magnificent citydär RjD2 låg bakom all musik på en av 2006 års bästa alster. Fast den är minst tio minuter för lång. Det är inte Run Amok!, den är ju bara 32 minuter och 36 sekunder. Vilken bagatell!

Christopher Lembke
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.