Nyheter

Alter Me: The Fall

Alter Me är ett danskt band, med grönländska rötter, som nu släpper det nya albumet The Fall. Bandets frontfigur, Hans Mortensen, håller i det mesta i bandet - han sjunger, spelar gitarr, piano och komponerar och skriver även samtliga låtar.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

Musiken för tankarna till band som Coldplay, enkel och trevlig rockmusik som inte är störande eller stötande på allra minsta sätt. Men tillskillnad från Coldplay så saknar Alter Me det där lilla extra. Det märks i flera låtar, som blir en aning gråa och uttryckslösa. Enformigheten gör också att man lätt tröttnar på att lyssna, i alla fall på ett helt album.

En av låtarna som får en att haja till en aning, är Good Morning Childsom börjar med lite lugn, harmonisk, amerikans country, och som sedan i slutet bryter ut i ett vrål av rockpunkiga toner. Även Video Tonightär ett okej spår, en lugn låt som får en att tänka på någon Skandinavisk kärleksfilm. En sådan där låt som man inte lägger märke till, men som ändå funkar alldeles utmärkt mellan två scener. Resten blir mest ett hafsigt försök till att skapa ett fulländat album.

Detta hade kunnat funka. Men då får man också slipa till lite av varje, både i texterna och i själva musiken.

Frida Fagerlund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.