Annons
Nyheter

Air: Pocket Symphony

Nyheter • Publicerad 28 februari 2007
Air har gjort ett enkelt popalbum i elektronisk skrud.bild: Scanpix
Air har gjort ett enkelt popalbum i elektronisk skrud.bild: ScanpixFoto: 

Air har aldrig levt upp så väl till sitt bandnamn som på Pocket symphony. Fransmännen Nicolas Godin och Jean-Benoit Dunckel fortsätter att vandra i bekanta marker, med väna melodier inlindade i de mjukaste av ambient elektroniska atmosfärer. Här och var, som i Left bank, letar sig också några försiktiga akustiska gitarrer med strängar av sockervadd fram i ljudbilden.

Trots att Air blandat in förre Pulp-sångaren Jarvis Cocker och lärt sig att spela på traditionella japanska instrument som koto och shamisen är soundet knappast förändrat, snarare förädlat. Pocket Symphonyinnehåller svävande och snäll electronica med enkla, träffsäkra popmelodier som inte skulle göra en fluga förnär.

Annons

Det är svårt att peka ut några potentiella hits på albumet men å andra sidan är det än svårare att peka ut något svagare spår. Airs femte album är ett enkelt popalbum i elektronisk skrud som är väldigt lätt att ta till sig och tycka om.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons