Annons
Nyheter

Ny förskola minst ett halvår försenad

Den nya förskolan i Skegrie kommer att bli klar tidigast vid årsskiftet 2010/2011. Fastighetsförvaltningen har sett över trafiksituationen igen och hoppas nu att på att få bygglov.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2009

SKEGRIE. Den nya förskolan i Skegrie kommer att bli klar tidigast vid årsskiftet 2010/2011. Fastighetsförvaltningen har sett över trafiksituationen igen och hoppas nu att på att få bygglov.

Upphandlingen är klar sedan tidigare och egentligen skulle bygget ha börjat i augusti i år. Men Vägverket hade synpunkter på trafiksäkerheten och det stoppade bygglovet.

Annons

I den nya skissen blir det varken bro eller tunnel som har diskuterats. Förändringarna innebär istället att infarten till förskolans parkering flyttats 40-50 meter söderut samt att farthinder byggs vid korsningen med Skegrie stationsväg.

Fastighetschefen Krister Clerselius vågar dock inte hoppas för mycket.

– Det finns indikationer på att bygglovet kommer att överklagas av boende i området, säger han.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons