Annons
Nyheter

Många ville sälja gamla prylar

På torsdagen anordnade idrottsföreningen Altona sin årliga loppis i Skegrie. Trots majblåsten var besökarna många.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2012
Sedan några år tillbaka är upplägget för loppisen annorlunda. Tidigare samlade idrottsföreningen in loppisprylarna och sålde. Nu hyr de som vill bli av med saker istället ett bord eller en bakluckeplats bakom idrottshemmet i Skegrie.
Sedan några år tillbaka är upplägget för loppisen annorlunda. Tidigare samlade idrottsföreningen in loppisprylarna och sålde. Nu hyr de som vill bli av med saker istället ett bord eller en bakluckeplats bakom idrottshemmet i Skegrie.Foto: Claes Nyberg

– I dag har vi femtio bord och tretton bakluckeplatser. Så många försäljare har vi aldrig haft tidigare, berättar Altonas ordförande Daniel Feldt.

Förra året var de sammanlagt ett fyrtiotal.

Annons

– Vi fick snickra ihop nya bord i söndags, säger han.

Böcker, lp-skivor och leksaker syns på många av borden och i bakluckorna.

– Vi har sålt en del barnkläder och några leksaksbilar. Det har inte blivit så mycket än, men jag hoppas att vi åtminstone ska få tillbaka anmälningsavgiften, säger Håkan Svensson från Skegrie som står på loppisen för första gången.

Ordföranden hoppas på att loppisen ska bli ännu större nästa år. Föreningen har redan fått önskemål om att arrangera en loppis även till hösten. Men inget är bestämt ännu.

– Pengarna går direkt till vår ungdomsverksamhet och gör det möjligt för de unga att fortsätta träna och komma ut på tävlingar, säger Daniel Feldt.

Linus Andersson och Ella Persson står inne i sin hästtransport och kurar skyddade från blåsten. Loppisprylarna har de ställt upp både inne i transporten och utanför.

– Försäljningen går rätt hyggligt. Vi har sålt en fågelbur, några spel och krukor. Det är skönt att stå här, det är bara att flytta in alla saker om det börjar regna, skojar Linus Andersson.

En av många besökare är Anne-Marie Ohlsson.

– Jag har köpt nallar och barbiedockor. Eftersom jag har sjutton barnbarn passar det mig att handla här. Jag är en trogen kund och åker hit från Malmö varje år, säger hon.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons