Annons
Nyheter

Konsten att köra hem med tom bil

Ett utmärkt tillfälle att bli av med det gamla skräpet på vinden – och att ta nytt med sig hem. Loppmarknadernas högsäsong är här och det verkar vara en efterlängtad tid, bland både säljare och köpare.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2011
Jenny Kellander från Fuglie försöker sälja urvuxna barnkläder och böcker. Böckerna går bäst i år, konstaterar hon.
Jenny Kellander från Fuglie försöker sälja urvuxna barnkläder och böcker. Böckerna går bäst i år, konstaterar hon.Foto: Claes Nyberg
Susanne Kjer och sonen Daniel Kjer har både två fyndat. "Jag har hittat ett playstation", berättar Daniel Kjer.
Susanne Kjer och sonen Daniel Kjer har både två fyndat. "Jag har hittat ett playstation", berättar Daniel Kjer.Foto: Claes Nyberg
Marko Vuris från IF Altona har fått ansvaret för grillen. 400 korvar har de bunkrat upp med.
Marko Vuris från IF Altona har fått ansvaret för grillen. 400 korvar har de bunkrat upp med.Foto: Claes Nyberg

Vi passerar flera skyltar om loppis på vägen till IF Altonas. Bland annat har grannarna i Västra Tommarp passat på att dra nytta av dragningskraften som borden bakom idrottshemmet i Skegrie verkar ha.

Trots att försäljningen startade bara en timme tidigare är det fullt med folk på gräsmattan. Några är redan på väg hem, med fynd som lampskärmar eller cykelsitsar i högsta hugg.

Annons

– Jag har köpt alla möjliga grejer. Jag gillar gamla saker, säger Susanne Kjer.

Hon bor strax utanför Skegrie och har redan famnen full av prylar.

Andra håller sig bakom bordet. Som Madeleine Revesz.

– Jag skulle nog aldrig åka och handla på loppis själv, även om jag gillar att konsumera, säger hon.

Hon har tagit med sig många grejer, och flera av dem är redan sålda.

– Man ska sälja det billigt. Jag har stått på loppis ett par gånger, men detta är nog sista. Sen har jag inte mer grejer kvar, säger hon.

Jenny Kellander hyr ett bord på loppmarknaden för andra året i rad. Hon kör på samma linje som Madeleine Revesz: låga priser. Men hon har inte riktigt lyckats lusta ut vilken vara som säljer bäst.

– I år har jag inte sålt så mycket kläder, men jättemånga böcker. I fjor sålde jag knappt några böcker alls, men då vara vädret också sämre.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons