Nyheter

En cupmatch som alla vann

Enligt legendaren George Best är fotboll inte fråga om liv och död, det är mycket viktigare än så. Men den devisen gäller inte på Skegrie byacup.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2009
Foto: 
"Jag har spelat fotboll i två år. Det roligaste är att göra mål", säger Lucas Lasren som spelar för Skegrie BK.
"Jag har spelat fotboll i två år. Det roligaste är att göra mål", säger Lucas Lasren som spelar för Skegrie BK.Foto: 
Foto: 
Liam Eklöv och Lucas Larsen var två av cirka 200 deltagare i helgens Skegrie byacup som arrangerades för tionde gången.
Liam Eklöv och Lucas Larsen var två av cirka 200 deltagare i helgens Skegrie byacup som arrangerades för tionde gången.Foto: 

SKEGRIE. Lucas Larsen, sex år, tar emot passningen från en medspelare i Skegrie BK. Närmar sig Anderslövs målvakt Liam Eklöv och klipper till med högerfoten. Bollen passerar retfullt nära stolproten och rullar ut från planen. Lucas Larsen drar händerna genom håret, skakar på huvudet. Matchen mellan Skegrie och Anderslöv fortsätter.

– Jag har spelat fotboll i två år. Det roligaste är att göra mål. Vi vann en match innan i dag fast då var jag inte med, säger Lucas Larsen under en kort paus.

Föräldrar och tränare berömmer spelarna. Applåder ekar över planen. En stund senare blåser domaren av matchen. Anderslöv har gjort två mål mot Skegires noll.

Spelarna samlas i mitten av planen och tackar varandra för god match. Paus och vila väntar.

– De som spelar idag är sex och sju år gamla. Leken är det viktigaste, vi räknar inga mål och alla som är med får medalj, säger Per Mårtensson, ordförande för Skegrie BK.

Byacupen har anordnats tio år i följd och i årets upplaga deltar nästan 200 spelare från olika lokala fotbollsföreningar.

– I år var det så många som ville vara med att vi fick tacka nej till en del föreningar. Det är mycket jobb med det här. Även om det är väldigt kul, säger Per Mårtensson.

Han har varit i alla tio upplagorna av byacupen.

– Haha, jo, och det finns viss risk för att jag är med nästa år igen.

Gustav Svensson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.