Annons
Nyheter

Årlig fest ger barnen guldkant

Hoppborgen var tillbaka och från scenen dansades det till både Popular och Manboy. I strålande sol gjorde årets sommarfest på Skegrie skola verkligen skäl för namnet.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Malte Michelsen dansade till Eric Saades låt Popular på Skegrie skolas sommarfest.Foto: Jenny Isaksson
Klasskompisarna Lovisa Lilja och Lisa Ohlsson från klass 2 A klappar ponnyn Sensita som Christina Holmgren från Kyrkoköpinge ridklubb tagit med för ponnyridningens skull.Foto: Jenny Isaksson

Malte Michelsen har svart skinnjacka och vax som får det blonda håret att stå rakt upp på hans huvud. När första tonerna av Eric Saades låt Popular hörs ur högtalarna ställer han sig i rätt position på scenen. Sedan dansar han hela låten med så gott som alla rörelser precis som den stora idolen gjorde i melodifestivalen.

– Jag har övat på det sen jag var med i melodifestivalen, säger Malte Michelsen som går i första klass.

Annons

Den han syftar på skolans egna lilla melodifestival som han gick och vann med samma nummer och det är inte utan att pappa Jan Michelsen är stolt.

– Jag får allt lite tårar i ögonen, säger han efteråt när Malte själv just bett om att få gå och köpa en glass.

På skolgården står två hoppborgar. Enligt Dan Paxer, sekreterare i föräldraföreningen som arrangerar sommarfesten, fick man ta tillbaka dem efter en sommarfest utan.

– Det var många som blev besvikna då, säger han medan han säljer små häften som kan användas till alla aktiviteter.

Pengarna man får in går till att sätta guldkant på barnens skolgång.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons