Annons
Nyheter

Spadarna i jorden efter åtta år

Alla Skanör skolas 240 elever och deras lärare tog igår första spadtaget till nya bostadsområdet Skanörs vångar. Dagen till ära sjöng första- till tredjeklassarna en nyskriven text till Per Myrbergs gamla svensktoppshit Trettiofyran.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman log i kapp med solen när han konstaterade att åtta års intensiva förberedelser är över.

– Egentligen har vi funderat på det här området i tjugo år, säger han. Men det var först 2002 vi kände att tiden var mogen att ta tag i det på riktigt.

Annons

– Att vi nu äntligen, efter alla hinder som exempelvis stora vattensalamandrar och havsnivåhöjning, äntligen tar första spadtaget känns historiskt.

Det var också den formuleringen de församlade fick höra när Ljungman utan mikrofon och egen spade hälsade välkommen.

– Ofta brukar det ju vara gubbar som håller i spadarna, sa han. Men i dag är det naturligare att ni elever tar spadtagen. Det är ju ni som blir granne med det stora bygget ganska många år fram i tiden.

– Dessutom är det ni som är framtiden för kommunen. Utan det nya bostadsområdet är det inte säkert att det funnits tillräckligt många elever för att driva Skanörs skola vidare.

Och det var med både entusiasm och mycket energi och hetta som eleverna tog sig an spadarna.

– Hörrni, ni får nog hejda er lite så ni inte grävt bort hela vallen när det är dags att börja jobba, log Lars-Ingvar Ljungman.

Efter de många spadtagen gick elever, personal och alla andra tillbaka till skolgården där det bjöds på röda pölser och festis.

INTERNAL INTERNAL
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons