Nyheter

SM-brons för Lundqvist

Hemmaseglaren Olof Lundqvist lyckades segla hem ett SM-brons när Skanörs båtklubb arrangerade SM i finnjolle i helgen.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2010
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

Olof Lundqvist blev tia i tävlingen, men tredje bäste svensk då det även var internationella seglare med eftersom det var ett öppet SM.

– Jag är väldigt nöjd med bronset för det var svåra seglingar de två första dagarna eftersom det var hård vind, säger Olof Lundqvist.

Han seglade väldigt jämt i de åtta seglingarna och hade placeringarna, 8, 9, 16, 11, 10, 10, 11 och 9.

I en av söndagens seglingar var han ett tag i ledningen.

– Men jag lyckades inte hålla ihop det. Det hade varit kul att nå en riktig topplacering i en av seglingarna men jag är nöjd med min jämnhet, säger Olof Lundqvist som inte tagit SM-medalj i finnjolle tidigare, däremot har han ett VM-guld i H-båt som han tävlade i förr.

Fredagens och lördagens tuffa förhållanden blev lugnare på söndagen då vinden avtog. Därför blev det bara två seglingar sista dagen istället för planerade tre.

– Det var synd att det inte var en segling till så att jag kanske kunde nått ett silver, men jag är nöjd ändå, säger Lundqvist som totalt var sex poäng bakom SM-tvåan Christoffer Finnsgård, som blev nia i tävlingen.

– Det var tungt fysiskt eftersom det var så fina förhållanden, men det var ju lika för alla, säger Skanörseglaren.

Resultatet var en fin framgång för Lundqvist då det var hård konkurrens i tävlingen, många av de internationella seglarna som deltog seglar i världscupen vanligtvis.

Vann gjorde Björn Allansson, GKSS, i stor stil. Han vann sju av de åtta seglingarna.

Skanör båtklubb kan känna sig stolta över helgens SM-tävlingar.

– Klubben har gjort ett jättebra arrangemang, alla seglare har varit väldigt nöjda med tävlingen, säger Olof Lundqvist som härnäst siktar danska mästerskapen i augusti.

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.