Annons
Nyheter

Prosten som anmälde blev själv anmäld

Stridigheterna inom Skanör-Falsterbo församling fortsätter.
Nyheter • Publicerad 17 november 2010

I förra veckan skrev Trelleborgs Allehanda om att komminister Thomas Ekelund blivit anmäld till Lunds domkapitel av kontraktsprost Gustaf Centervall.

Thomas Ekelund ska ha utfört en borgerlig begravning i Skanörs rådhus. En sådan förrättning strider, enligt anmälan, mot prästvigningslöftena i Svenska kyrkan.

Annons

Nu har en anhörig till den som begravdes anmält Gustaf Centervall. Personen anser att Centervall med sin anmälan ”uppträtt hänsynslöst och utan empati gentemot mig som anhörig”.

Den anhöriga anser också att Centervalls anmälan mot Ekelund saknar grund.

Gustaf Centervall beklagar att anhöriga till den avlidna har blivit illa berörda. Samtidigt påpekar han att hans anmälan inte på något vis berör dem.

– Om en präst gjort ett fel, vilket är det som ska utredas av domkapitlet, är det en sak som rör svenskan kyrkan som arbetsgivare och Thomas Ekelund. Finns det en misstanke om att prästvigningslöftena har åsidosatts är det mitt ansvar att göra en anmälan, säger Gustaf Centervall.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons