Annons
Nyheter

Praktfullt strandfynd i Skanör

En bamsig bärnsten på nästan ett och ett halvt hekto blev ett minnesvärt strandfynd i Skanör för tolvårige Linus Christensson.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2009
Linus Christensson gjorde ett praktfynd när han på tisdagen grävde fram den stora bärnstenen på stranden vid Skanörs hamn. Här är han tillsammans med kompisen Cevin Leyer.
Linus Christensson gjorde ett praktfynd när han på tisdagen grävde fram den stora bärnstenen på stranden vid Skanörs hamn. Här är han tillsammans med kompisen Cevin Leyer.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Bärnsten med en storlek som man inte hittar varje dag.
Bärnsten med en storlek som man inte hittar varje dag.Foto: 
Foto: 

SKANÖR. Lena Hansson skickade in bilderna. Så här berättar hon:

"Idag var jag med min son Cevin Leyer och hans två kompisar Gustaf Blondell och Linus Christensson på stranden.

Annons

Dom lekte i sanden och turades om att gräva ner varandra. Plötsligt hojtade Linus till och frågade mig om det var en bärnsten han hittat. Jag reste mig snabbt upp från min härliga plats i stolen, och min första tanke var när jag såg det stora gula stenen att han försökte skoja med mig.

Men väldigt snabbt förstod jag att Linus Christensson hade hittat en bärnsten. Och inte vilken bärnsten som helst. Den väger 147 gram.

Linus brukar gå tillsammans med mig längs stränderna för att leta bärnsten, men brukar endast hitta några små korn. Den här gången hittade han den 147 gram tunga bärnstenen utan att ens leta. Gissa om han är lycklig.

Bärnstenen hittades nära Skanörs hamn."

Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons