Annons
Nyheter

Handlarna bjöd på glögg och extrapriser

Mellangatan kantas av snötäckta granar med ljusslingor i och flammande marschaller. Det är längesedan det blev mörkt, men inne i butikerna lyser det trots att klockan passerat stängning. På flera ställen står glöggen på värmning.
Nyheter • Publicerad 18 december 2009
Foto: 
Fredrik Engvall var förste eldvakt under torsdagens event i Skanörs centrum.
Fredrik Engvall var förste eldvakt under torsdagens event i Skanörs centrum.Foto: 

SKANÖR. På torsdagskvällen var det julmys i Skanör. 14 handlare har gått ihop och enats om ett gemensamt datum för några timmars extra kvällsöppet. Det är ett sätt att locka kunder, och samtidigt påminna ortsborna om vilket affärsutbud de har på hemmaplan.

Kvällsöppet inför jul är inte någon ny idé. Men det här är första gången som butiksägarna har det samtidigt.

Annons

– Det är bra att vi gör något tillsammans nu. En enda butik kan inte dra folk, man stångar sig blodig då, säger Lotta Engvall som driver Falsterboden.

– Sedan kom ju snön lägligt. Det gör att det blir mysig stämning.

Onekligen såg de snötäckta gatorna, marschallerna och de brinnande eldarna utanför varje butik ut som om alltihopa vore hämtat ur en saga eller film. Och kunderna som sippade på bjudglögg och knaprade pepparkakor inne i butikerna verkar gilla konceptet.

– En sådan här kväll går ju alla ut, säger Skanörsbon Cecilia Persson som är en av dem som besökte Skanörs centrum på torsdagskvällen.

Hon bor i Skanör och säger att hon inte tänkt så mycket på det där med att handla lokalt.

– Men jag handlar det mesta här, i Höllviken eller i Vellinge. Jag vill ju att affärerna som finns här ska vara kvar, säger Cecilia Persson.

Om hon lämnar kommunen för att handla väljer hon Trelleborg före Malmö.

– Det är mindre folk där, och lättare att parkera, tycker Cecilia Persson.

Att handla lokalt och gynna butikerna på hemmaplan är lätt, menar hon. Det finns egentligen inget i affärsutbudet som hon saknar.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons