Annons
Nyheter

Brand på Tångvallaskolan

Räddningstjänst från Skanör/Falsterbo, Höllviken, Trelleborg, Vellinge och Hyllie larmades till Tångvallaskolan i Skanör vid kvart över tio på torsdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 29 april 2011
Foto: 
Foto: 

En soffa hade fattat eld och det ska ha spridits mycket rök i skolan. Två rökdykare skickades in i lokalerna för att utesluta att det brann på fler ställen.

Vid halv elva ska elden ha varit släckt och brandbilarna från Trelleborg, Vellinge och Hyllie fick vända tillbaka. Soffan bars ut från lokalerna och med hjälp av fläktar vädrades röken ut.

Annons

Inga personer ska ha varit inne i skolan, förutom den väktare som upptäckte branden. Denne larmade även räddningstjänsten och påbörjade släckningen med en handsläckare.

Under fredagen hålls lektionerna som normalt.

Räddningstjänsten konstaterar att utan brandlarmet och väktarens rådiga ingripande kunde konsekvenserna blivit betydligt mer omfattande.

Gustav Svensson
Maggie Strömberg, Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons