Annons
Nyheter

Yngre nobbar tryckta medier

Tre av fyra ungdomar i Sverige i dag väljer att läsa nyheter på internet i stället för i tryckta tidningar, men andelen sjunker tydligt med stigande ålder, visar en ny rapport.
Nyheter • Publicerad 21 december 2008

I år uppger 75 procent av ungdomarna i åldern 16-24 år att de till viss del läser nyheter på internet i stället för i tryckta tidningar. Bland 25-34-åringar är andelen nästan lika hög - 73 procent, visar en rapport från Statistiska centralbyrån (SCB).

I samtliga åldersgrupper är det fler män än kvinnor som föredrar internetnyheter.

Annons

Siffrorna visar att tryckta medier är mer populära ju äldre människor blir. I gruppen 65-74 år uppger 28 procent att de till viss del läser nyheter på internet i stället för i tryckta tidningar. Ändå har 58 procent av de svarande i den gruppen tillgång till internet i hemmet.

Vid skillnad finns beroende på ursprungsland. 66 procent av invandrarna från övriga Norden föredrar internetnyheter, medan samma andel bland invandrare från övriga Europa är 61 procent och bland utomeuropeiska invandrare är den 56 procent.

84 procent av människor födda i Sverige använder regelbundet internet, medan samma andel bland invandrare från övriga Norden var 78 procent, bland invandrare från övriga Europa 80 procent och bland utomeuropeiska invandrare 75 procent.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons