Annons
Nyheter

Vittnen motsäger polisen om biljakt

Malmöpolisen har svårt att förklara sitt agerande vid den biljakt i centrala Malmö på tisdagen, som orsakade att en cyklist kördes ihjäl. Den 20-åring som sitter anhållen har varit med i det nu nedlagda gänget Black Cobra.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2012

Polisen säger att jakten avbröts före dödsolyckan men vittnen hävdar att det inte stämmer.

– Polisbilen passerade i hög fart redan innan den påkörde mannen landat i gatan, säger ett vittne till Aftonbladet.

Annons

Ett annat vittne uppskattar polisens hastighet till en bra bit över hundra.

20-åringen som sitter anhållen efter händelsen dömdes 2008 till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, stölder och narkotikasmuggling. Enligt lokala medier har han varit medlem i det nu nedlagda kriminella nätverket Black Cobra. I april 2010 fann Helsingborgs tingsrätt honom skyldig till bland annat grov stöld och försök till utpressning i ett uppmärksammat mål. Tillsammans med två kamrater hade han kidnappat en handikappad 19-åring och tvingat denne att teckna mobiltelefonabonnemang i olika butiker. Telefonerna tog trion sedan hand om.

20-åringen sitter nu anhållen, misstänkt för bland annat mordförsök och för att ha vållat en 61-årig cyklists död.

Sanna Wahanta
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons