Annons
Nyheter

Vittnen kan ha fotograferat mördaren

Ännu är ingen gripen för dödsskjutningen i Malmö
Nyheter • Publicerad 8 juli 2005

Polisen analyserar flera filmer som tagits av olika butikers övervakningskameror i närheten. På fredagsförmiddagen hade polisen ännu inte hittat någon filmsnutt som visar själva mordet.

– Däremot finns det vittnen som varit så rådiga att de fotograferade direkt i anslutning till skottlossningen. De bilderna finns nu som underlag i utredningen, säger Stefan Sintéus till TT.

Annons

Bilder är tagna med både mobiltelefoner och med vanliga kameror.

– Men jag har ännu inte sett bilderna och vet inte om man kan se gärningsmannen på någon av dem, säger Sintéus.

Det var på fredagsmorgonen ännu oklart om den nyopererade 32-åringen kunnat lämna några värdefulla uppgifter till polisen från sin sjukbädd på Universitetssjukhuset Mas.

Klart är dock att han satt och fikade med den nu döde 62-åringen på en uteservering när gärningsmannen dök upp och avlossade de dödande skotten. Sannolikt har han sett gärningsmannen från nära håll och kan eventuellt också säga något om vilka hotbilder som kan ha funnits mot 62-åringen.

– Jag hoppas kunna ge närmare besked om allt detta under dagen, säger Sintéus. Den 32-årige mannen blev skjuten i benet och uppges vara allvarligt men inte livshotande skadad.

Enligt polisen var dramat på Södergatan i Malmö sannolikt en uppgörelse i kriminella kretsar. Den döde är sedan tidigare känd av polisen och beskrivs som en framträdande person i stadens undre värld.

I februari i år blev han kidnappad och krävdes på 300000 euro. Han släpptes dock efter att ha blivit misshandlad och hotad till livet. Senare greps en misstänkt kidnappare, men eftersom 62-åringen vägrade att vittna mot honom valde tingsrätten att fria, skriver Kvällsposten och Sydsvenskan. Skottlossningen inträffade vid 14-tiden. 62-åringen, som satt på serveringen, föll baklänges och blev liggande på marken. Den som sköt sprang från brottsplatsen.

En 76-årig kvinnlig turist, som satt vid ett bord i närheten fick splitterskador i handen vid skottlossningen och även hon fördes till sjukhus.

På torsdagskvällen pågick förhör med flera människor som sett händelsen.

– Vi upprättades även en kontroll vid Öresundsbron men det gav ingenting. Hittills har vi ingen misstänkt, säger Sintéus till TT på fredagen.

TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons