Nyheter

Vindkraftverk till kammarrätten

Frågan om det ska få byggas ett vindkraftverk i anslutning till Backagården vid Sandåkra blir nu ett ärende för kammarrätten.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2002

Efter det att länsstyrelsen upphävt byggnadsnämndens beslut att säga nej till verket väljer nu kommunen att driva frågan vidare. Orsaken till bråket är att det planerade verket ligger utanför detaljplanelagt område men ändå bara 100 meter från mark som är avsatt för industrier. Redan har två företag etablerat sig inom området. Kommunen pekar också på att intresset att både bo och lokalisera företag till Skurup har ökat. De boende runt omkring har också sagt nej till planerna på ett vindkraftverk i närheten. I sitt överklagande hänvisar kommunen även till den rapport som länsstyrelsen själv gjort och där det sägs att verk ur estetisk synpunkt bör etableras i grupp. Att ge tillstånd för ytterligare verk i området ser kommunen som i stort sett uteslutet då det är mindre än 300 meter till närmsta bostad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.