Annons
Nyheter

Vild strejk stoppar Öresundstrafik

(Uppdaterad). Fackliga aktioner i Danmark stoppade tågtrafiken ännu en gång på fredagseftermiddagen. Vid 16-tiden var det fortfarande oklart när trafiken kunde komma i gång igen.
Nyheter • Publicerad 16 december 2005

All tågtrafik i Danmark stoppades på fredagsförmiddagen till följd av fackliga aktioner. Stoppet påverkar även trafiken över Öresund. Efter morgonen och förmiddagens aktion böjrade Öresundstrafiken komma igång igen vid lunchtid. Men trafiken stoppades kort därefter igen.

Danska nyhetsbyrån Ritzau rapporterar att aktionen började utan förvarning klockan 9.30. Alltefter som de kom in till närmaste station runt om i Danmark lämnade personalen sina tåg.

Annons

De DSB-anställda, som är organiserade i Dansk Jernbaneforbund, anser att informationen varit för dålig kring ledningens planer på att göra alltfler järnvägslinjer enmansbetjänade. Bara en lokförare finns på plats, biljettkontrollen görs som stickprov.

Den anställda protesterar också mot en höjning av straffavgiften från årsskiftet för dem som åker tåg utan biljett.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons