Annons
Nyheter

Vild strejk i Danmark ger tågbrist i Sverige

Det har varit trångt på vissa tåg de senaste dagarna. Förklaringen är att en vild strejk bröt ut bland DSB:s verkstadspersonal för tre dagar sedan och 26 tåg som ska repareras har blivit stående på verkstaden i stället för att rulla som vanligt.
Nyheter • Publicerad 14 december 2011
Foto: 

– Vi har påbörjat ett arbete med Euromaint som har verkstäder i Malmö och Göteborg, men de tåg som står på Helgoland kan inte flyttas, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken.

26 tåg är fler än som stod på verkstaden när förra vintern var som värst, men läget är ändå inte riktigt lika kritiskt eftersom fler väljer att åka med Pågatåg nu.

Annons

– Pågatåg hjälper upp på vissa sträckor. Folk har omportionerat sig, säger Ulrika Mebius.

Ändå innebär tågbristen att Skånetrafiken inför 20-minuterstrafik i stället för tiominuterstrafik även i rusningstrafik mellan Malmö och Köpenhamn från och med i morgon torsdag. Andra tåg ska gå enligt tidtabellen, men kan bli kortare än vanligt.

Resegarantin gäller för dem som kommer fram minst 20 minuter för sent.

Mikael Hallqvist
Ingela Rutberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons