Annons
Nyheter

Varningsskott vid biljakt

Polisen avlossade flera varningsskott i samband med en biljakt i Malmö i natt. En förare vägrade stanna vid en rutinkontroll och försökte vid ett par tillfällen köra över poliser.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2014
Foto: 

När polisen skulle stoppa bilen i stadsdelen Kroksbäck strax före klockan två försökte föraren backa på en polis. I samband med det avlossades ett varningsskott. Därefter följde polisen efter bilen genom villakvarter ut mot Limhamn.

När bilen körde fast vid en plantering försökte poliser närma sig till fots, varvid föraren på nytt försökte köra på dem. En polis fick foten och delar av benen under ett däck, innan föraren smet igen. Polisen skadades lindrigt.

Annons

- Då skjuts verkanseld mot bildäcken och ytterligare ett varningsskott, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen..

Färden slutade mot en stolpe och föraren sprang därifrån. Ett tredje varningsskott avlossades och till slut greps mannen, misstänkt för försök till mord och drograttfylla. Han var tidigt på morgonen inte helt identifierad, men beskrivs vara i övre tonåren.

En kvinnlig passagerare fördes till sjukhus med lindriga skador.

Riksenheten för polismål kopplades in, med anledning av att skott avlossades, säger Hans Nilsson.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons