Nyheter

Våren blev till sommar

Under veckan kommer sannolikt sommaren. Åtminstone enligt SMHI:s definition. Men räkna med regn på Valborg.
Nyheter • Publicerad 29 april 2008
Arkivbild: YA
Arkivbild: YAFoto: 

I vanliga fall firar man vårens ankomst under Valborg. Men i år är frågan om man kan börja smygstarta sommarfirandet. För under måndagen sprängdes den svenska 20-gradersvallen, och det varma vädret ska hålla i sig.

I de västra och norra delarna av Skåne menar SMHI att man förmodligen kan räkna med sommar under veckan. För om dygnstemperaturen legat över tio grader under fem dygn i sträck väljer SMHI att definiera läget som just sommar. Utmed den södra och östra Skånekusten får man dock vänta en liten stund till. Där är det fortfarande vår.

Enligt SMHI:s prognos bjuds det på växlande molnighet och uppehåll under onsdagens valborgsmässoafton. Men även om sommaren är i antågande får man räkna med regn under första maj. Fram emot fredagen kan man dock räkna med att solen är tillbaka.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.