Annons
Nyheter

Var tredje känner inte till EU-valet

Mer än var tredje känner inte till att det är val till EU-parlamentet den 7 juni. Deltagandet i Sverige riskerar nu att bli extremt lågt.
Nyheter • Publicerad 14 april 2009

36 procent av de tillfrågade i en Sifoundersökning som SVT:s Rapport låtit göra svarade att de inte kände till att det är val till EU-parlamentet den 7 juni. 64 procent svarade att de visste.

Skillnaden i kunskap mellan de olika partiernas väljare är dock stor, 77 procent av Kristdemokraternas sympatisörer säger sig känna till valet medan endast 54 procent av vänsterpartiets väljare svarar samma sak.

Annons

Det är också fler äldre personer som känner till valet än yngre.

Samtidigt visar en annan Sifo-undersökning att nästan två av tre väljare tänker strunta i valet i juni, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

48 procent svarar att de tänker rösta i valet, lika många som i motsvarande undersökning 2004. Den gången gick sedan 40 procent och röstade.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons