Annons
Nyheter

Vanvårdade strutsar dog utmärglade

En djurägare i Sydöstskåne har polisanmälts sedan sex utmärglade strutsar hittats döda i ett hägn. En sjunde struts var fortfarande vid liv när gården fick besök av en distriktsveterinär och en miljöinspektör. Men den var i så dålig kondition att den behövde avlivas omedelbart.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2003

Den var ostadig på benen och stod och skakade i kylan. Skjulet i strutshägnet hade ett iskallt jordgolv. Inspektionen i strutshägnet gjordes den 10 januari, en snöig dag då termometern visade tio minusgrader i området. Miljöinspektören Ulf Weréen granskade förhållandena på gården i november förra året och då var både strutsarna och de andra djuren på gården i god form. Men han gjorde efter det besöket vissa påpekanden om utfodringen och ströbäddarna. - Visst kan strutsar klara den svenska vintern, berättar han för tidningarna. Men en förutsättning är att de nattetid hålls inomhus. Dagtid bör strutsarna kunna söka skydd i skjul med halmströ på golvet, som de vid behov kan krypa ner och värma sig i, påpekar han.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons