Annons
Nyheter

Vandaler härjar längs väg 9

Under veckan har någon roat sig med att flera gånger utföra sabotage på riksväg 9, västerut från Ystad.
Nyheter • Publicerad 12 april 2012

Natten till tisdagen var det någon som släpat ut en så kallad Baja-Maja i diket. En uppringare hörde av sig till polisen klockan 02.26 och berättade om tilltaget och en patrull skickades ut för att ställa i ordning på platsen.

Men redan på kvällen samma dygn, klockan 22.30, var Baja-Majan åter på vift. Den här gången låg det stora plastbåset rakt över vägen och blockerade båda körfälten. Trafikfaran var uppenbar, men lyckligtvis finns inga olyckor inrapporterade i samband med händelsen.

Annons

Och i natt var det så dags för ny skadegörelse. Klockan var 02.30 när polisen larmades angående nya trafikhinder på väg 9.

Den här gången handlade det om röda reflexpinnar, vita reflexstolpar och annat skräp på vägbanan genom Svarte. Dessutom var en skylt med varning för skarp högerkurva spårlöst borta.

Polisen har åter igen varit ute och rensat upp och Trafikverket har meddelats att en ny skylt behövs.

Händelserna rubriceras än så länge som trafikhinder, och inte som skadegörelse.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons