Annons
Nyheter

Våldtäktsmisstänkt anhållen i sin frånvaro

I samband med en turné ska den 42-årige sångaren i Skurup ha förgripit sig på en nu 20-årig kvinna. Mannen är anhållen i sin frånvaro.
Nyheter • Publicerad 12 november 2007

– Han är misstänkt för våldtäkt, men jag vill inte gå in på vad som hänt, säger Anna Håkansson, förundersökningsledare och kammaråklagare i Malmö.

Den aktuella händelsen ska ha utspelat sig i Skurup 1999. Anmälan mot den folkkäre och rikskände sångaren gjordes dock först 2007. Polisen har sökt mannen i hemmet i västra Sverige utan resultat. Hittills har han dock inte förhörts med anledning av misstankarna. I slutet av förra veckan beslöt Anna Håkansson därför att anhålla mannen i sin frånvaro. – Jag vill inte gå in på vilka bevis vi har, men det finns stödbevisning och alltså mer än målsägandens uppgifter, säger hon.

Annons

Utredningen bedrivs av enheten för familjevåld och sexualbrott i Ystad. Den misstänkte figurerar i ytterligare ett fall där han misstänks för att ha utsatt en minderårig flicka för övergrepp. Misstankar som han tidigare friats för i tingsrätten. Domen är dock överklagad och ligger för avgörande i hovrätten. Här arbetar polis och åklagare i Halland med förundersökningen.

Åklagaren vill inte närmare kommentera varför den utsatta kvinna väntat så många år med att anmälan händelsen. Anna Håkansson är även i övrigt mycket förtegen kring förundersökningen mot 42-åringen. Åklagaren bekräftar dock att den aktuella våltäkten ska ha begåtts mot en kvinnan som vid tillfället ska ha arbetat som barnflicka åt skådespelarskan Maria Lundqvist. Enligt tidningen Aftonbladet befinner sig 42-åringen på turné i Sydamerika. Till sydamerikansk media, som citeras av den svenska tidningen, säger han att han känner sig förföljd och trakasserad i Sverige och att han avser att återvända för att rentvå sitt namn.

– Vi har fått besked om att han ska återvända till Sverige i december. Jag utgår ifrån att han gör det, säger Anna Håkansson.

Några planer på att begära den misstänkte utlämnad har inte åklagaren just nu. För att så ska ske måste ett beslut om häktning först fattas av en svensk domstol. Något sådant är inte aktuellt.

Robert Jönson

0411-55 78 69

robert.jonson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons