Nyheter

Vägverket vill höja hastigheten

Vägverket i Skåne vill höja hastigheten på E65 från 90 kilometer i timmen till 100 kilometer mellan Ystad och Svedala.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008
Vägarbete på E65. Vägverket har nyligen avslutat arbetet med att fräscha upp kantlinjerna. I höst höjs dessutom hastighetsgränsen från 90 till 100 kilometer i timmen. Arkivbild: Bass Nilsson
Vägarbete på E65. Vägverket har nyligen avslutat arbetet med att fräscha upp kantlinjerna. I höst höjs dessutom hastighetsgränsen från 90 till 100 kilometer i timmen. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

- Vi har föreslagit att hastigheten ska höjas från den 1 september i år. E 65 har många korsningar och där vill vi ha en hastighetsgräns på 80 kilometer i timmen. Vid Sturupsavfarten behåller vi 70 kilometer i timmen som gräns, säger Malin Bergkvist, pressinformatör på Vägverket i Kristianstad.

Förslaget är just nu ute på remiss hos berörda kommuner, Region Skåne, länsstyrelsen och hos polisen. Remisstiden går ut den 13 juni i år.

För att hastigheten därefter ska kunna höjas krävs att vissa delar av E 65 utrustas med sidoräcken. Det arbete kommer inte att påbörjas förrän remissinstanserna sagt sitt och i praktiken därför någon gång efter semestrarna. - Kanträcken måste vi sätta upp för att minska risken för avåkningar och kollisioner med föremål som finns utanför vägkanten. På motorvägarna finns det ett sidoområde utanför den heldragna linjen av samma anledning. Där ska inte finnas något att krocka med, säger Malin Bergkvist.

På E 65 kommer hastigheten att begränsas till 80 kilometer i timmen i fyra av de korsningar som finns längsmed vägen. Det gäller korsningen mot Tittenté, korsningen mot Rydsgård, korsningen mot Skårby och Svarte samt vid avfarten till Hedeskoga strax väster om Ystad.

- Vi har inte märkt av något motstånd mot de här och jag tror därför att en höjning med tio kilometer i timmen på E 65 inte är speciellt kontroversiellt.

Anledningen till att Vägverket vill höja hastigheten är att de 90 kilometer i timmen som gäller på sträckan i dag ofta också är högsta tillåtna hastighet på vissa av de betydligt sämre vägar som ansluter till bland andra E 65. En väg med mitträcke - en så kallade 2+1-väg - anses klara den högre hastigheten.

- Förhoppningsvis blir det då lite lättare att förstå de olika hastighetsbegränsningarna som gäller i framtiden. Vägverket ser i första hand över de mest trafikerade vägarna, men hela översynen ska vara klar senast våren 2010. Riksdagen beslutade nyligen om nya hastighetsgränser. Gränserna innebär att tiosteg kan användas i stället för dagens 30-50-70-90-110.

I Skåne är de fyra Europavägarna klara och Vägverkets förslag om ändrade hastigheter är på remiss.

Vägverket ser också över de mest trafikerade riks- och länsvägarna i Skåne. Det gäller 9, 11, 12, 16, 19, 21, 23, 24, 100, 101, 103, 108, 111, 118 med flera.

I de fallen finns ännu inget färdigt förslag till ny hastighet.

Samtidigt förändras betydelsen för två av vägmärkena. Tätortsmärken betyder 50 vid infart och 70 vid utfart. Motorvägsskyltarna betyder 110 där motorvägen börjar och 70 där den överkorsade skylten finns.

Förändringarna gäller från den 1 maj, men vägverket och kommunerna har fram till den 1 november på sig att skylta om. Tätortsmärkena ska också kompletteras med en hastighetsskylt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.