Annons
Nyheter

Utländska företag till Skåne

Förra året etablerade sig 21 utländska företag i Skåne och det gav 127 nya arbetstillfällen. I de flesta fall rör det sig om verksamheter inom högteknologiska områden.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2008

"Det tar cirka två till tre år av aktiv bearbetning att få hit en företagsinvestering. De senaste åren har vi lyckats locka cirka 20 företag i snitt per år till Skåne", skriver Ulf Åberg, projektledare för Region Skånes avdelning för investeringsfrämjande i en kommentar. Flest arbetstillfällen gav etableringen av tyska Arvato Service i Malmö där det blev 65 nya jobb. Tio av företagsetableringarna skedde i Malmö, sex i Lund, två i Landskrona samt vardera en i Trelleborg, Höör och Helsingborg. Statistiken har ställts samman av Region Skånes Näringslivsutveckling och Invest in Sweden Agency (ISA).(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons