Nyheter

Upprop mot kriminella mc-gäng

Nyheter • Publicerad 23 november 2007
YA:s förstasida 24 november 2007
YA:s förstasida 24 november 2007Foto: 

En åklagares bostad sprängs i Trollhättan. Hot om mord och misshandel utspelas famför ögonen på polisens spanare i Sjöbo. Näringsidkare i Ystad får erbjudande om "beskydd" och anställda på Ystads Allehanda hotas för att tidningen ska sluta skriva om mc-gängen.

Den senaste tidens händelser visar att även sydöstra Skåne är på väg att bli en tummelplats för organiserade kriminella mc-gäng.

Vi, företrädare för Simrishamns, Sjöbos, Skurups, Tomelillas och Ystads kommuner samt anställda på Ystads Allehanda, tror på ett öppet samhälle. Vi vägrar att ge vika för våld och hot och genom att skriva under detta upprop protesterar vi mot att vår rättssäkerhet hotas och att öppenhet ska bytas mot rädsla och tystnad.

Skriv under du också!

Fyll i ditt namn och din bostadsort här under i kommentatorsfältet så deltar du i vårt upprop.Du kan även delta i uppropet genom att maila Ystads Allehanda på upprop@ystadsallehanda.se eller Trelleborgs Allehanda på upprop@trelleborgsallehanda.se.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.