Nyheter

Upphissad i taket på vårdboende

En dement man hittades på söndagskvällen upphissad i en lyftanordning på ett vårdboende i Husie i Malmö. Polisen misstänker att någon obehörig varit inne och hissat upp mannen.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2005

Kommissarie Bo Engerby vid Malmöpolisen uppger att det var personalen på boendet som slog larm när de hittade mannen hängande i en lyftanordning som används för att flytta rullstolsburna från rullstolen till sängen. Mannen skrek för att få komma ner.

– Ingen i personalen hade hissat upp honom och de bedömer det som omöjligt att han hissat upp sig själv, säger Engerby.

Troligen har någon obehörig varit inne på boendet och hissat upp mannen. För någon vecka sedan larmades polisen till samma boende, då personalen hört ljud som tydde på att någon tagit sig in där. Men den gången hittades inget belägg för det.

Fallet med den upphissade mannen rubriceras som olaga frihetsberövande, men det finns ingen misstänkt. Polisen ska hålla ytterligare förhör med personalen för att få reda på mer. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.