Annons
Nyheter

Upphandling av ambulanser ifrågasätts

Var upphandlingen av ambulanssjukvården i Malmö uppgjord på förhand? Den frågan vill Svensk Ambulansägareförening ha svar på av regionstyrelsen. Det är den nya upphandlingen, för perioden efter 2004, som aktualiserat frågeställningen. Region Skåne har annonserat om denna upphandling.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2003

Förra upphandlingen var omständlig och fick göras om eftersom Region Skåne inte levde upp till sina egna krav om att en och samma entreprenör bara kunde få upphandlingen i ett begränsat antal sjukvårdsdistrikt. Efter tillrättaläggande och ny upphandling har flera överklaganden gjorts av entreprenörer som inte fick något avtal. De har exempelvis hänvisat till att deras egna bud varit bättre än de tagna. Ett av överklagandena gick vidare till regeringsrätten. Till denna har Malmö kommun och Svenska Kommunförbundet yttrat sig på så vis att det inför förra upphandlingen fanns ett ömsesidigt behov för Region Skåne och Malmö kommun att använda kommunens ambulansverksamhet, och att kommunen och Region Skåne genom avtal under en övergångstid tänkte "lösa uppkomna frågor på ett lämpligt sätt". Stämmer det var förra upphandlingen uppgjord på förhand, konstaterar Svensk Ambulansägareförening. I brev till regionstyrelsen ber föreningen om en bekräftelse eller en dementi på att så var fallet, liksom en bekräftelse eller dementi på att regionen kommer att gå tillväga på liknande sätt inför den kommande upphandlingen. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons