Annons
Nyheter

Ungdomshuset stormades av polisen

(Uppdaterad 10.30) Polisen i Köpenhamn trängde vid sjutiden i morse in i det omstridda Ungdomshuset på Nörrebro i syfte att tömma huset.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2007

I operationen deltar polishelikoptrar som cirkulerar ovanför Ungdomshusets tak. Polisen har också använt vattenkanoner direkt mot huset.

Vad exakt som hänt inne huset är fortfarande oklart. Två ambulanser har kört fram och ambulanspersonal har gått in i fastigheten. Minst tjugo personer ska ha anhållits och en person skadats.

Annons

Området runt omkring har spärrats av och ungdomar försöker ta sig igenom vspärrningarna. Poliserna har tagit fram sina batonger, enligt vittnen på plats.

På dansk polisradio talas det om att folk från olika delar av Köpenhamn är på väg mot Nörrebro, maskerade och utrustade med järnrör, rapporterar TT:s medarbetare på plats. Undomar ska också vara på väg med tåg mot Köpenhamn.

En taleskvinna för Ungdomshuset säger till Ritzau att ungdomarna var beredda på polisens initiativ. Hon hävdar att ett hundratal personer fanns på morgonen i huset. Men enligt polisen har aktionen hittills gått tämligen lugnt till.

-Vi uppmanar alla intresserade att sluta upp vid Ungdomshuset och stödja kampen, säger taleskvinnan.

Kampen om Ungdomshuset - som har sålts till en frikyrkoförsamling och ska rivas - har under det senaste halvåret resulterat i flera våldsamma upplopp i den danska

huvudstaden.

TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons