Annons
Nyheter

Ung man omkom i trafikolycka

Två yngre män var inblandade i en trafikolycka på väg 117 mellan Bjärnum och Vittsjö på lördagskvällen.
Nyheter • Publicerad 22 december 2013

Larmet om olyckan kom vid 18.45 och gällde att en personbil hade kört av vägen och voltat.

Enligt räddningstjänsten i Hässleholm hade bilen först kört in i några träd och olyckan beskrevs snabbt som allvarlig av både polis och räddningstjänst.

Annons

En av männen ska ha varit medvetslös under hela räddningsarbetet och båda fick hjälpas ut ur bilen. En av dem satt fast och fick klippas loss, den andre hjälptes ut genom en sidoruta, varefter de fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad. Föraren, en 19-årig man, opererades för allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda. I passagerarsätet satt en 18-årig man och hans skador ska enligt polisen inte vara livshotande. Den omkomne var hemmahörande i trakten där olyckan skedde och det är även 18-åringen.

Vad som orsakade olyckan är hittills okänt, men vägen stängdes av helt under räddningsinsatsen. Polisen uppgav att personbilar kunde dirigeras om, men att lastbilar blev stående. Efter klockan 20 på kvällen var vägen åter öppen för trafik.

Olyckan kommer att utredas av polisen.

Taner Caliskan
Peter Maunula
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons