Annons
Nyheter

Ung man begärs häktad för mord

Polisen är fortfarande mycket tystlåten om vad som hände i Hammenhög när en medelålders man mördades under lördagen. En man i 25-årsåldern är misstänkt för brottet och begärdes häktad av åklagare under måndagen. Mannen är misstänkt för mord på sannolika skäl vilken är den tyngre graden av misstanke.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014

- Jag kommer att begära att tingsrätten häktar mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, förklarar vice chefsåklagare Pehr-Ola Pehrsson som är förundersökningsledare.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas vid tingsrätten i Ystad under tisdagen, enligt åklagaren. Som kommer att begära att det blir stängda dörrar under förhandlingen.

Annons

Om man hittat något mordvapen vill inte polisen svara på i nuläget.

- Vi har gjort flera beslag på brottsplatsen och hållit flera förhör, säger spaningsledare Mikael Björk under polisens presskonferens på måndagen. Undersökningen är i inledningsskedet och mycket återstår.

Vad man tagit i beslag och hur den döde bragtes om livet vill man inte svara på ännu eftersom man fruktar att det kan försvåra utredningen.

- Vi är förtegna, säger Pehr-Ola Pehrsson. Men vi har fler förhör kvar och vi vill inte att de ska får förutfattade meningar.

Vilken relation de båda männen har till varandra vill polisen inte säga något om.

Både är kända av polisen sedan tidigare.

Den mördade mannen är född 1967 och dömd för en lång rad brott som flera fall av misshandel, hot, övergrepp i rättssak och stölder bland annat.

Vid ett tillfälle placerade han sprängmedel i en frysbox hos en före detta flickvän. Ett hyreshus fick spärras av och utrymmas innan polisens bombtekniker kunde avlägsna sprängämnena.

Om den misstänkte nekar eller har gjort några medgivande i de förhör som gjorts vill inte polis och åklagare uttala sig om.

Inte heller hans advokat Hans Hultén vill säga något.

Annons

- I nuläget kan jag inte kommentera något, säger han.

Den yngre mannen som är misstänkt för mord har anknytning till lägenheten där händelsen ägde rum men är inte boende där.

Om det fanns flera personer fanns i lägenheten när bråket startade vill inte polisen svara på.

- Lägenheten är fortfarande avspärrad, berättar Mikael Björk. De boende i lägenheten har fått hjälp av socialförvaltningen i Simrishamn med ett boende bland annat.

Tre personer är skrivna på den adress där mordet ägde rum, dock inte den döde mannen.

Det var vid 19-tiden i lördags som flera polispatruller och ambulans larmades till platsen i samband med ett lägenhetsbråk. Mannen var då i mycket dåligt skick. Hjärt- och lungräddning sattes in men det hjälpte inte utan mannen dog kort därefter.

- Den misstänkte greps i anslutning till lägenheten en stund senare, säger Mikael Björk.

Biträdande närpolischef Patrik Ahrlin betecknar händelsen i Hammenhög som en tragedi. Och konstaterar att det skett tre mord på kort tid på Österlen: Hammenhög, Tomelilla och Stora Herrestad.

- Det påverkar hela bygden negativt. Vi kommer att göra vad vi kan för att ta reda vad som har hänt. Polisen är inte bara fokuserad på brotten utan vi ser även de sociala konsekvenserna.

Taner Caliskan
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons