Annons
Nyheter

Ung flicka bortrövad - tre personer anhölls

Mitt framför ögonen på kamraterna tvingad en ung flicka in i en blå BMW. Hennes skrik på hjälp hördes över hela gatan. Det hände i Kristianstad i går morse. Senare greps och anhölls två män och en kvinna för dådet.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2003

Strax före klockan åtta i går morse slog trion till. Just utanför Saluhallen på Västra Boulevarden i centrala Kristianstad kastade angriparna sig över den 19-åriga flickan och tvingade in henne i sin blå BMW. Förtvivlat skrek hon på hjälp men de kamrater som blev vittne till överfallet hann aldrig ingripa. Efter bara några få sekunder rivstartade bilen och försvann söderut. Via mobiltelefoner slog kamrater larm till polisen. Länskommunikationscentralen i Malmö slog storlarm och satte in alla tillgängliga resurser i jakten efter den kidnappade flickan. Bland annat finkammades gatorna på Charlottesborg efter tips om att bilen kunde försvunnit dit med sin fånge. Men det blev en polispatrull på E22 som upptäckte den blå BMW:n och lyckades stoppa den i höjd med den obemannade Shellmacken i Tollarp. De två männen och kvinnan greps och fördes i olika polisbilar till polishuset i Kristianstad liksom den kidnappade flickan. Under hela onsdagen förhördes de inblandade var för sig. Först sent i går eftermiddagen hade bilden klarnat så pass att förundersökningsledaren vice chefsåklagare Pernilla Åström och polisens utredare kunde göra en första summering. Brottsrubriceringen olaga frihetsberövande stod kvar. - Det är ett allvarligt brott med ett minimistraff på ett års fängelse, konstaterar vice chefsåklagare Pernilla Åström. Något motiv till dådet, vill hon av utredningstekniska skäl inte avslöja ännu. Men förnekar inte att det kan ha något att göra med att en av de anhållna männen och offret haft en tidigare relation. Vid femtiden i går eftermiddag anhölls trion. Det är dels en 19-årig man som haft en relation till flickan, dels hans ett år yngre kamrat samt en 17-årig flicka. Text: Ulf Matson ulf.matson@kristianstadsbladet.se

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons