Annons
Nyheter

Ulf Olsson vill ha tillbaka sin gamla försvarare

Nyheter • Publicerad 25 augusti 2005

I sista minuten har morddömde Ulf Olsson meddelat att han åter vill ha Sven Jernryd som försvarare. Därmed har han fortfarande en teoretisk möjlighet att få sitt fall prövat att Högsta domstolen.

Sven Jernryd, som försvarade Olsson i både tingsrätt och hovrätt, hade redan hunnit lämna in ett överklagande till Högsta domstolen (HD), då Ulf Olsson i början av augusti plötsligt deklarerade att han inte längre hade förtroende för honom.

Annons

I stället ville Olsson företrädas av advokat Peter Althin, men HD sade nej till advokatbyte. Olsson och Jernryd fick samtidigt en tidsfrist. Senast under fredagen måste en ny fullmakt för Jernryd att företräda Olsson lämnas in till domstolen.

I en TT-intervju förra veckan riktade Ulf Olsson mycket skarp kritik mot Sven Jernryd. Han hävdade att denne tystat ner honom, att han hade velat säga mer under rättegångarna men blivit stoppad av sin försvarare " påståenden som Jernryd avfärdade som absurda.

" Jag vill reda ut det med honom givetvis, säger Sven Jernryd till TT.

Han kommer att begära anstånd från Högsta domstolen för att kunna komplettera begäran om prövningstillstånd. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons