Annons
Nyheter

Tvist om upphandling i regionen

Konsultbolaget BDO Consulting Group i Stockholm anser att Region Skånes revisionskontor borde gett klarare besked när det skulle upphandla konsulter för att granska själva upphandlingsverksamheten i regionen.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2004

Därför har bolaget gått vidare till länsrätten och ansökt om överprövning. Konsultbolaget tycker att uppdraget var så oklart beskrivet att de var tvungna att gissa sig till vilka insatser som krävdes och fick inget förtydligande trots att det bad om det. Region Skåne å sin sida anser att beloppet som anges i förfrågningsunderlaget visar omfattningen av upphandlingen och att det fanns närmare information på regionens hemsida. Därför skriver Region Skåne i sitt yttrande till länsrätten att anbudsgivarna fick ett tillräckligt underlag och även förtydligande när de bett om det. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons