Annons
Nyheter

Tvist om lön slutade i misshandel

Nyheter • Publicerad 9 mars 2005

Den anställde fick inte igenom sina lönekrav. Då drog han chefen i öronen och ryckte ner hans ansikte mot bordet så att han slog i hakan. På tisdagen dömdes den medelålders mannen i tingsrätten till villkorlig dom och 40 dagsböter för misshandel.

Händelsen utspelade sig på ett mindre företag i trakten av Hässleholm. Den anställde, som var timanställd, ansåg att han hade fått för lite lön under de senaste åren eftersom han egentligen hade haft rätt till månadslön, skriver Kristianstadsbladet och Norra Skåne.

Annons

Chefen höll inte med utan kontrade med att anklaga den anställde för att vara berusad. Efter det ska misshandeln ha skett.

Den anställde har hela tiden nekat till misshandeln och hävdade att chefen tillfogat sig skadorna själv. Men tingsrätten hänvisade bland annat till ett läkarintyg som styrkte chefens skador.

Till historien hör också att facket inte godtog misshandeln som skäl för att mannen skulle avskedas. Resultatet vid centrala förhandlingar blev i stället att arbetsgivaren fick gå med på mannens lönekrav. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons