Annons
Nyheter

Två personer försvunna vid Sövdesjön

Två medelålders män saknas sedan de på lördagseftermiddagen gett sig ut på fisketur på Sövdesjön vid Sjöbo.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2011
Foto: 

Det var klockan 17.25 på lördagseftermiddagen som en uppringare till polisen meddelade att en övergiven plastbåt flöt runt i de södra delarna av Sövdesjön. I båten låg fiskeredskap, men ingen människa fanns i sikte.

Inga personer hade vid det laget heller anmälts som saknade och båten bogserades in till land, betraktad som sjöfynd.

Annons

Men 03.30 på söndagsmorgonen tog händelsen en skarp vändning. Då hörde oroliga anhöriga av sig till polisen angående två medelålders män som gett sig ut på fisketur på Sövdesjön, men ännu inte kommit hem igen.

Beskrivningen av den båt som de båda männen ska ha använt stämmer överens med den som hittades på sjön i lördags.

Under natten och morgonen har ett flertal polispatruller sökt på sjön med hjälp av båt och letat på stränderna med hundar. Även frivilliga flygkåren har har hjälpt till i sökandet och flugit på låg höjd över sjön.

Sökandet fortsätter under söndagen. Räddningstjänsten har gått ut med två båtar - en egen och en inlånad från allmänheten. Även en helikopter ska vara på väg för att söka av området.

Samtidigt jobbar polisen med så kallad inre spaning och undersöker om männen kan befinna sig någon helt annanstans, exempelvis hos bekanta.

Att männen fallit överbord är dock en av de teorier man jobbar efter. Att männens bil återfunnits vid sjön talar även för att de inte lämnat platsen.

Alla som har sett de två männen i samband med fisketuren, eller observerat något som kan hjälpa till i sökandet efter dem, uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons