Annons
Nyheter

Två greps av spårande hund

En av polishundarna från polisområde södra Skåne stod för en ovanlig prestation i helgen. Efter nästan en mils spårning fick han stopp på två som flydde från ett inbrott.
Nyheter • Publicerad 19 april 2002

Larmet gick omkring klockan halv tre på söndagsmorgonen. Inbrott i en modebutik i Vellinge centrum. Hund och hundförare var på plats efter cirka 15 minuter och tog upp ett spår vid den sönderslagna rutan. Spåret gick flera varv runt kyrkan och sedan på gator och cykelbanor, genom villaträdgårdar. Längs spåret hittades klädesplagg och vid kyrkan stod en stulen bil och väntade. Spåret genom villaträdgårdar gick också över ett antal närmare två meter höga murar där hundföraren först fick lyfta över hunden innan han själv klättrade efter. Spåret i centrum varade i en halv timme innan det vek av åt söder mot Södervångskolan. I det dimmiga vädret fortsatte hunden med hundföraren i släptåg över plöjda åkrar, över en bäck. Hunden var till och med ute och vände i en sjö. Efter en dryg timmes spårning hördes röster ute på en mosse. Fem huvuden skymtade i dimman. Hundföraren ropade en varning men de fem sprang. Hunden släpptes och grep två av de flyende. De övriga tre kom undan i mörkret och dimman. De två medgav att de gjort vad de kunnat för att villa bort hund och hundförare. En av de gripna - en 20-årig malmöbo - anhölls medan den andre - en 14-åring från Trelleborg - släpptes eftersom han var under 15 år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons